I fjor ble det installert over 20 000 MW ny vindkraft på verdensbasis. I Norge går det imidlertid fortsatt ganske tregt. Ifølge GWECs oversikt ble det bare installert bare 8 MW ny vindkraftkapasitet i fjor, noe som representerer en økning på 2,5% fra 2006.
I Europa ligger vi dermed på 13. plass, blant annet slått av Sverige som har installert over dobbelt så mye kapasitet.
Den totale andelen installert vindkraft i Norge er 333 MW, noe som er veldig langt unna regjeringens mål om 3 TWh innen 2010. Norge har kanskje Europas beste vindforhold, men den manglende satsingen er et resultat av dårlige rammevilkår.
USA installerte i fjor over 5000 MW, mer enn dobbelt så mye som i 2006, og ligger dermed på topp. Vindkraft står dermed for 30 prosent av USAs nye kraftproduksjon i 2007, og USA kommer trolig til å passere Tyskland som verdens største vindnasjon innen utgangen av 2009. I dag ligger USA på andre plass, med totalt snaut 17 GB installert vindkraftkapasitet, mens Tyskland har drøyt 22 MB.
– At USA er blitt store på vindkraft, viser at vindkraft ikke bare er et spørsmål om klima, men at fornybar energi er en meget raskt voksende sektor som gir arbeidsplasser og næringsutvikling. Tallene viser at verden har forstått det, sier Øistein Schmidt Galaaen i Norsk Vindkraftforening, Norwea, til Teknisk ukeblad.
På andre og tredje plass finner vi henholdsvis Spania og Kina, begge med rundt 3500 MW ny installert vindkraft.
Kinas vindmål er imidlertid ambisiøse: Innen 2020 vil kineserne bygge vindturbiner med en kapasitet på totalt 30 000 MW. Til sammenligning har USA planer om å oppnå 50 000 MW produsert vindkraft innen 2020.
TU.no - Vindkraft tar av – men ikke i Norge - Teknisk Ukeblad
Is Social Housing Designed to Fail? (And How We Can Make It Work)
-
Social housing’s unfortunate past may cast a shadow on its connotations in
the present, but its future could be brighter than expected.
The post Is Socia...
Legg inn en kommentar