Badet er satt opp for å opprettholde noe av kapasiteten i Oslo i en periode hvor kommunen bygger det nye Tøyenbadet. Økern bad skal først og fremst være et alternativ for skoler og idrettsforeninger som har mistet tilbudet sitt på Tøyen, ifølge sier byråd for næring og eierskap Victoria Marie Evensen (Ap), til Dagsavisen.
Foto: Oslo kommune
Det midlertidige badeanlegget er også pilotprosjekt på sirkulært bygg. Et hovedmål under planleggingen av har derfor vært at det skal kunne flyttes og brukes flere ganger i inntil 15 år. Det er utarbeidet en detaljert plan for demontering og flytting. Det har også vært krav til at byggematerialene skal være fri for miljøgifter, alle betongkonstruksjoner er utført i lavkarbonklasse A med 100 prosent gjenvunnet armeringsstål.
Illustrasjon: Nuno arkitektur AS
Badet har to hovedkonstruksjoner: et servicebygget satt sammen av kontainermoduker i to etasjer. Her ligger inngangsparti med resepsjon og garderober. Selve svømmehallen består av buede limtredragere, og med tak og vegger i en spesiallaget, helsveiset PVC-duk. Stålbassenget er på 12,5 x 25 meter, med varierende dybde opp til 1,6 meter. Det er over ti meter høyt under taket og mengder av lys slipper inn gjennom store vindusflater mot sør.
– Økern bad er et sjeldent eksempel på midlertidighet kombinert med god design. Limtre har sin styrke i buer, og har gitt en særpreget form til det store, åpne hallrommet. Den blågrønne duken som er montert over hallrommet gir assosiasjoner til svømmebasseng. Sammen med de store vindusflatene og det sørvendte amfiet, gir dette merverdi til bygget som fremstår med sterk identitet, sier avdelingsdirektør i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, Merete Hoff til Dagsavisen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar