Svenske Enegytower baserer seg på at trykk og friksjon inne i et tårn skaper temperaturøkning i lufta, noe som skaper en kraftig luftstrøm som driver rotoren rundt. Tårnet blir dessuten trangere mot toppen slik at vinden får en ytterligere økning i hastighet.
Tårnet skal automatisk kunne snus etter vindretningen, slik at det alltid står direkte på vinden. Energytower hevder at deres løsning skal kunne produsere strøm helt fra vindhastigheter på 1,5 meter per sekund. Og i motsetning til dagens vindmøller er det nærmest ingen øvre begrensning i vindhastighet.
- Skissene vi har laget er for tårn mellom 15 og 90 meter, men vi vet at de kan lages betydelig mye større også, sier en representant for selskapet til Teknisk Ukeblad.
Han mener at tårnkraftverkene vil kunne oppnå større aksept blant folk, ettersom de ikke har noen bevegelige deler som skaper visuell forurensning. De skal også være billigere og enklere å konstruere, i tillegg til at vedlikeholdet er langt enklere fordi all teknikken er samlet i fundamentet.
Energytower har fått patent i blant annet EU, Kina, USA og også i Norge. Eric Stiig forventer at produksjonen kan starte i begynnelsen av 2009.
Energytower - Technology
Brighton’s ‘vertical pier’ i360 files for administration
-
Company blames ‘escalating costs, bad summer weather and the cost-of-living
crisis’ for the tourist attraction’s £51m debt
It was meant to be Brighton’s ...
Vi befinner oss nå i 2010. Hvordan gikk med med oppstarten av produksjonen i 2009 ?
SvarSlettSer på hjemmesidene at de snakker om lansering i 2010. Det betyr vel i løpet av 2010.
SvarSlettNår det er sagt, så har det ikke skjedd så mye på sidene til selskapet, så en kan jo spekulere i hvorvidt dette har tatt av. Teknologien virker jo spennende, så enn så lenge får en håpe...