- Det er uforståelig at enkelte gårdeiere ikke ser hvilken berikelse gamle og rare hus er for byen vår. Å bevare det gamle, er lønnsom eiendomsutvikling. Hvis man blander gammelt og nytt, får vi et bymiljø hvor folk kjenner seg igjen og trives bedre. Da ender man opp med en større verdi, sier administrerende direktør Peter Groth i eiendomsselskapet Aspelin Ramm.
Firmaet har fått flere byggeskikkpriser, og Groth synes det er synd at ikke flere gårdeiere samarbeider med Byantikvaren.
Han får delvis støtte av Christian Ringnes, som brukte 45 millioner kroner på å sette i stand Ekebergrestauranten.
- Vi fikk en dialog med de antikvariske myndigheter. I gamle dager skulle man bevare for å bevare. Nå har det endret seg til å bevare med siktemålet at ting skal være i bruk. Det gjør at man kan tilpasse med nennsom hånd, sier Ringnes.
- Lønnsomt å bevare det gamle/ oslopuls.no
Void or Venue? 6 Public Square Designs That Think Outside the Box
-
These urban spaces prove that even a square can break free from rigid
design thinking.
The post Void or Venue? 6 Public Square Designs That Think Outside...
Legg inn en kommentar